Om projektet

Borgerkrig og aids har gjort mange børn forældreløse i Liberia.

Da aids-epidemien var på sit højeste, hjalp et Danidaprojekt mange af de smittede mødre med mad og støtte. Hjælpen blev givet gennem aids-rådgivere i Liberias lutherske kirke. Rådgiverne oplevede et stort behov for hjælp til skolegang, når børnene blev forældreløse, men det var der ikke afsat penge til i Danidaprojektet.

En lokal gruppe frivillige i Gjern tog initiativ til at indsamle penge, så forældreløse børn kunne få råd til at gå i skole. I alle skoler i Liberia skal der nemlig betales skolepenge. Støtten blev i begyndelsen indsamlet gennem cykelsponsorløb, plantesalg, støttekoncerter, bidrag fra organisationer og enkeltpersoner, og siden har rækken af aktiviteter til fordel for Liberiabørns skolegang udviklet sig på kreativ vis.

Skolegang er en chance for et bedre liv.

Der er stadig mange forældreløse børn i Liberia, så behovet for skolehjælp er desværre ikke aftaget. Liberiaprojektet giver omkring 175 børn mulighed for at fuldføre grundskolen og dermed for at klare sig selv senere i livet. Når det er økonomisk muligt, støtter projektet også unge gennem videreuddannelse – oftest i form af håndværkerskole.

Liberiaprojektet arbejder tæt sammen med Den Lutherske Kirke i Liberia gennem organisationen Promissio. Udsendte medarbejdere fra Promissio er til stede lokalt og følger op på, at det er de rette børn, der udvælges til at få støtte, og at skolepengene indbetales korrekt til skolerne. Samarbejdet med Promissio betyder også, at regnskaberne revideres, at der sendes udførlige rapporter hjem hvert halve år, og at det er muligt at få skattefradrag for gaver til Liberiaprojektet.

Støt Liberiaprojektet her.